önkormányzat virágok tiltás dumtsa korzó dumtsa jenő utca

Csak hétvégén lehet kirakni virágokat a Dumtsa Korzóra

Szentendrei Körkép+
2017. május 19. 19:13
Csak hétvégén lehet kirakni virágokat a Dumtsa Korzóra

Állítólag rontják az utcaképet, ezért nem maradhatnak hétköznap.

Felszólítást kapott szerdán az Önkormányzattól a Dumtsa Korzót szervező Helvetia-Plusz Kft., hogy az általuk kihelyezett virágok rontják a város összképét – írja honlapján a TV Szentendre. A végzésben leírtak alapján közterület-foglalási engedély nélkül hétfőtől csütörtökig nem adnak felhatalmazást a növények kihelyezésére.

Civin János, a Dumtsa Korzó szervezője szerint az Önkormányzat tévesen címezte a határozatot a Korzót lebonyolító cégnek, mivel nem a kft., hanem ő maga adományozta a virágokat a városnak, magánemberként. A szervező egy jogászt is megkérdezett, aki elmondta, hogy a jelenleg hatályos szabályozás szerint a virágok kihelyezéséhez nem szükséges közterület-foglalási engedély. Civin János szerint ebben az esetben elegendő egy beadványt írni a város főépítészének és főkertészének, ami elmondása alapján meg is történt.

A TV Szentendre az Önkormányzatot is megkereste az ügyben. Solymosi Heléna, a város kommunikációs vezetője emailben csak annyit közölt velük, hogy a virágok kihelyezéséről megegyezés született, ezért nem kívánnak nyilatkozni.

viragok_dumtsa_korzo.jpg

Virágok a Dumtsa Jenő utcában

Fotó: Dumtsa Korzó Szentendre / Facebook

Szólj hozzá!