hév szentendre átfestés dumtsa jenő emlékhév dumtsa 100 emlékév

"Átfestették" a szentendrei HÉV-et, Vitézy Dávidnak viszont nem tetszik

Szentendrei Körkép+
2017. június 30. 14:43
"Átfestették" a szentendrei HÉV-et, Vitézy Dávidnak viszont nem tetszik

A Dumtsa 100 emlékév részeként kapott alkalmi matricát az egyik HÉV-kocsi.

Idén 100 éve, hogy elhunyt Szentendre első polgármestere, Dumtsa Jenő. A városvezető tiszteletére rendezett emlékév alkalmából a szentendrei HÉV egyik kocsija ünnepi ruhába öltözött, mely hamarosan forgalomba is áll.

Dumtsa Jenő munkássága a mai napig meghatározza a város karakterét, erejét és szellemiségét. Ő volt az, aki Szentendrét urbanizálta, modernizálta, igazi városi rangra emelte - olvasható Szentendre honlapján. Polgármesterségének idejére esett a Szentendre és Budapest között közlekedő helyiérdekű vasút megnyitása is, mellyel megkönnyítette az itt élők és az ide érkező kirándulók utazását, és jelentős változást hozott Szentendre turisztikai életében is.

Az emlékév programjainak összeállításakor a helyi turisztikai feladatok ellátását biztosító Szentendre és Térsége TDM kereste meg a város vezetőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot MÁV-HÉV Budapesti Helyiérdekű Vasút ZRt-vel, és kezdeményezzék az ünnepsorozat alkalmából egy emlékvonat elindítását. Az emlékvonat tervezője egy szentendrei grafikus, Krizbai Gergely Krizbo.

dumtsa100_emlekhev.jpg

A Krizbai Gergely Krizbo, szentendrei grafikus által tervezett emlékvonat még a műhelyben.

Fotó: szentendre.hu

Nem mindenkinek nyerte el azonban a tetszését a még el sem indult emlékvonat. Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója a Facebookon kíméletlen kritikával illette a felmatricázott szerelvényt:

rémesen néz ez így ki, vizuális környezetszennyezés.

Szerinte a tömegközlekedési járművek egységes színe adja a szolgáltatás identitását, ez nem reklámfelület - ezt amúgy másutt a MÁV is pontosan érti, hisz épp ezért kezdte nemrég egységesíteni a motorvonatokat a kék-sárga flottaszínre - indokolta véleményét Vitézy.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és meddig állítják forgalomba a fekete-sárga HÉV-et, de a Dumtsa 100 emlékév programjai egészen október végéig várják az érdeklődőket.

Szólj hozzá!