közélet szentendre közterület tesz elnevezés deim pál szentendre és vidéke deim pál tér

Deim Pálról nevezték volna el a nagyposta előtti teret, de leszavazták

Szentendrei Körkép+
2017. július 07. 14:45
Deim Pálról nevezték volna el a nagyposta előtti teret, de leszavazták

A TESZ erről szóló előterjesztését a júniusi ülésén szavazta le a fideszes többségű képviselő-testület.

posta2-e1498807913438.jpg

Fotó: szentendre.hu

A városban jelenleg több utca és kisebb közterület elnevezése is folyamatban van a házszámok felülvizsgálatához kapcsolódóan. A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület Facebook-oldalán tegnap megjelent bejegyzés szerint Deim Pál nevét ők terjesztették elő a június 15-i testületi ülésre. A névadásról többször is egyeztettek a Deim-családdal, majd ezután került az előterjesztés a Városházára.

A TESZ beszámolójában arról írt, hogy a júniusi ülésen Gyürk Dorottya miatt nem támogatta a fideszes többség, hogy a szentendrei festőről nevezzék el a posta előtti, nemrég felújított parkot. A kulturális alpolgármester úgy érvelt: 

több, már régebben elhunyt kiválósága van a városnak, akikről nincs elnevezve közterület, és Deim Pál így beelőzne, ami nem helyes.

A kulturális alpolgármester továbbá azzal utasította el a TESZ előterjesztését, hogy koncepciótlan a közterületek elnevezése, és ráadásul a tér nemrég kapta meg a Bizottság-liget nevet, igaz ez nem hivatalos. Gyürk Dorottya ennek ellenére ragaszkodott ehhez, így ez ki is lesz írva a kiállító tér egyik posztamensére - írja a TESZ.

Az egyesület egy mai Facebook-bejegyzésében azonban egy érdekességre hívta fel a figyelmet. Ahogy írták, a "városi fenntartású, kézi irányítású Szentendre és Vidéke c. kétheti lap" beszámolója szerint egy közforgalom számára megnyitott magánút viseli mostantól Deim Pál nevét. Arról azonban az újság elfelejtett írni, hogy a fideszes városvezetés, ezen belül a kulturális alpolgármester júniusban még nem támogatta, hogy utcát nevezzenek el a festőről.

Szólj hozzá!