közélet étterem szentendre közösségi tér riverside úszómű

Megnyílt a Riverside, a város legújabb dunai látványossága

Szentendrei Körkép+
2017. július 15. 16:38
Megnyílt a Riverside, a város legújabb dunai látványossága

Pénteken vehették birtokba a szentendreiek a Duna korzón felépített többfunkciós úszóművet.

A Görög utca vonalában épült új turisztikai látványosság, a Riverside kulturális-, sport-, és gasztronómiai rendezvényeknek lesz a helyszíne. A szentendre.hu emlékeztetett: a projekt két szentendrei vállalkozó, Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa és Pásztor Zoltán, a belvárosi rév üzemeltetőjének fejéből pattant ki két évvel ezelőtt. Céljuk az volt, hogy az új közösségi térrel közelebb hozzák az emberekhez a Dunát, miközben az kikötőként és pihenőhelyként is szolgál a környékbeliek számára.

riverside-15-e1500107471877.jpg

Megnyílt a Riverside a szentendrei Duna korzón - étterem és napozóterasz is várja a környékbelieket

Fotó: szentendre.hu

Az ünnepélyes átadón részt vett Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa, Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, Petricskó Zoltán általános alpolgármester, a belváros képviselője és Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

A szentendrei városvezetés összesen 2 millió forinttal támogatta a beruházást. 

Az úszómű építészeti arculattervét Bori Sándor építészmérnök, az Adamdesign Studio szakembere készítette el, illetve részt vett a projekt településképi véleményezésében a tervtanáccsal és a városi főépítésszel. A további terveket a Hajtó-Művek Kft., nevezetesen Lantos Gyula okleveles hajómérnök készítette, ezt követően elindulhattak az engedélyeztetések, végül idén áprilisban pedig maga az építkezés is.

A mólón a grillétterem és a kávézó mellett napozóterasz is nyílt. A 20 méter hosszú úszóműre összesen 65-en férnek fel egyszerre, a terasz befogadóképessége 18 fő. Az étterem kínálatában a mediterrán fogásokon túl grillezett hús, roston sült hal, steakburgonya és hamburger is szerepelnek, ugyan elsőre kissé borsosnak tűnnek az árak.

A Riverside már a jövő héten kezdődő 13. Ister Napokon bemutatkozik, hiszen ez lesz a rendezvény egyik helyszíne: július 22-23-án, 10 és 16 óra között innen lehet majd vízre szállni és evezni egy jót a Dunán.

Szólj hozzá!