Szentendrei Körkép+

booked.net

Szentendre, Budakalász, Leányfalu, Óbuda és Pomáz polgármesterei közösen jegyzett levélben gyors és hatékony beavatkozást kértek az egyre elviselhetetlenebb dunakanyari szúnyoginvázió miatt Pintér Sándor belügyminisztertől és a szúnyoggyérítésért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjétől Az egyházzal egyeztetve lezárja az önkormányzat a Templom teret, mert a teret övező, a plébánia tulajdonában lévő támfal a gyalogosok által használt részeken balesetveszélyes állapotban van - írja a szentendre.hu. Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők - közölte a kormányszóvivő. Az új napijegy szerdától érvényes. Augusztusban megkezdődik az Izbégi Általános iskola bővítése: a több mint 400 millió forint értékű beruházással 4 új tanteremmel, fejlesztőtermekkel és kiszolgáló helyiségekkel bővül az iskola. Leállíttatta a Hamvas Béla utcai csatornarekonstrukciós munkákat az önkormányzat, mert a kivitelező nem rendelkezik az összes szükséges hatósági hozzájárulással - szentendre.hu. Augusztus 5-én áramszünet miatt zárva tart a SZEI rendelőintézete. Az előjegyzéssel rendelkező betegekkel az intézmény felveszi a kapcsolatot - szentendre.hu. Pályázatot nyert a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. az önkormányzati vendégház kisebb felújítási munkáira. A héten megkezdődik – és várhatóan augusztus 28-án befejeződik – a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, erről tájékoztatott a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárságának levele. Augusztus 7-én rendhagyó gálával nyitja meg 52. nyári évadát a Szentendrei Teátrum. A Szabad terek - Nyitott lelkek nyitórendezvény meghívott művészei a Teátrum hőskorához és a közelmúlt sikeres évadjaihoz kötődnek. Maradnak a korlátozások, augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani a koronavírus-veszély miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Fizetés nélkül, megtömött bevásárlókocsikkal távozott két nő egy szentendrei üzletből még májusban. A rendőrség a napokban fogta el őket Vácon, két további társukat is meggyanúsították - police.hu. Megjelent a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek új pályázata; a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által közzétett kiíráson nyertes kilenc alkotó három évig bérelheti a műtermeket. 491 iskolában lesz iskolaőr szeptembertől - ez derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyilvánosságra hozott listából. Szentendrén két intézményben, az Izbégi Általános Iskolában és a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában lesz iskolaőr a tanév kezdetétől. Szentendrei Körkép+ www.endreikorkep.blog.hu facebook.com/SzentendreiKorkep
Hétfőtől bezárnak a szentendrei iskolák, óvodák és a bölcsőde is a járvány miatt

Hétfőtől bezárnak a szentendrei iskolák, óvodák és a bölcsőde is a járvány miatt

Szentendrei Körkép+ 2020. március 14. 07:04

Orbán Viktor közölte: március 16-tól tantermen kívüli digitális munkarend lesz, a tanulók nem mehetnek be az iskolába, az oktatást digitális eszközökkel végzik. Fülöp Zsolt polgármester a jövőben egyértelmű válaszokat vár a kormánytól a fontos kérdésekre.

Hétfőtől bezárnak a szentendrei iskolák, óvodák és a bölcsőde is a járvány miatt Tovább
Fülöp Zsolt: Téves állításokat közölt Révész Máriusz a híd ügyében

Fülöp Zsolt: Téves állításokat közölt Révész Máriusz a híd ügyében

Szentendrei Körkép+ 2020. március 06. 16:51

A polgármester mai sajtóközleményében azt írta: több tényt elhallgatott, illetve tévesen tájékoztatta a közvéleményt a kormánybiztos a szentendrei kerékpároshíddal kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fülöp Zsolt: Téves állításokat közölt Révész Máriusz a híd ügyében Tovább
Révész Máriusz: A szentendrei önkormányzat megakadályozta a gyalogos-kerékpáros híd építését

Révész Máriusz: A szentendrei önkormányzat megakadályozta a gyalogos-kerékpáros híd építését

Szentendrei Körkép+ 2020. március 05. 19:03

A kormánybiztos arról beszélt: Szentendre és Szigetmonostor önkormányzatainak választásokon átívelő álma volt a szárazföldi összeköttetés megteremtése a két település között.

Révész Máriusz: A szentendrei önkormányzat megakadályozta a gyalogos-kerékpáros híd építését Tovább
A belvárostól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek

A belvárostól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek

Szentendrei Körkép+ 2020. március 03. 15:09

A véleménynyilvánító szavazáson a helyiek 11,8 százaléka voksolt. A többség a belvároson kívül szeretné látni a hidat, vagyis úgy tűnik, nem lesz belvárosi kerékpáros híd.

A belvárostól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek Tovább