Szentendrei Körkép+

booked.net

Elkészült a Szentendrét Budapesttel összekötő Euro Velo 6 kerékpárút 5,6 kilométer hosszú új szakaszát. A frissen elkészült nyomvonal a Dera-patak fölötti új – 36 méter hosszú – híddal indul, majd Szentendre külterületén halad Budakalász irányába. Lemondásra szólította fel a helyi Fidesz a szentendrei önkormányzat egyik képviselőjét, Hernádi Krisztinát, miután kiderült, hogy a Társaság az Élhető Szentendréért civil szervezet által delegált tag plágiumbotrányba keveredett - tv szentendre. A szeptember 9-i testületi ülésre Hernádi Krisztina saját munkájaként adott be egy előterjesztést “Szentendre Klímastratégiája” címmel, holott az csaknem teljes terjedelmében szó szerinti másolata a főváros 12. kerületének tíz évvel ezelőtti, hasonló tematikájú tanulmányának, amelyet az MTA Szociológiai Kutatóintézete készített. A plágium tényét Hernádi Krisztina egyébként nem cáfolta, csak annyit mondott, hogy “nem tartja élete művének a benyújtott stratégiát”. Megújul és bővül a HÉV-hálózat, emellett 54 korszerű szerelvény is érkezik 2025-ig - jelentette be a HÉV-beruházásokat ismertető szerdai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkára. Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről - tájékoztatott szerdán a Volánbusz. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén elmarad a Pilisi Tekerő, a Sportágválasztó Nap, valamint az Őrzők Napja és Autómentes Nap - közölte az önkormányzat. Forgalomszámlás kezdődött a számolj velünk 11-es projekt keretében a főút út Szentendrén átvezető szakaszán. A projektben a városban közlekedők közreműködésére is számít az önkormányzat. A cél: a 11-es út közlekedésének javítása, a szentendreiek igényeinek hatékony és biztonságos kiszolgálása. A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva szeptember 19-én színes művészeti programkínálattal várja látogatóit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában. Szentendrei Körkép+ www.endreikorkep.blog.hu facebook.com/SzentendreiKorkep
A polgármester szerint belátható időn belül nem újul meg a Kereskedőház és a Templomdomb

A polgármester szerint belátható időn belül nem újul meg a Kereskedőház és a Templomdomb

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 27. 09:47

Fülöp Zsolt szerint még egy darabig biztosan nem érkeznek meg a Szentendrének és Vácnak korábban megítélt állami támogatások.

A polgármester szerint belátható időn belül nem újul meg a Kereskedőház és a Templomdomb Tovább
Böjte Csaba vezetésével bűnbánati zarándoklat indul Szentendréről augusztus 20-a alkalmából

Böjte Csaba vezetésével bűnbánati zarándoklat indul Szentendréről augusztus 20-a alkalmából

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 17. 15:33

Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével bűnbánati zarándoklatot tartanak szerdán Szentendréről Visegrádra Szent István ünnepe alkalmából - közölte a szervező, a Mária Út Közhasznú Egyesület az MTI-vel.

Böjte Csaba vezetésével bűnbánati zarándoklat indul Szentendréről augusztus 20-a alkalmából Tovább
A játékokról szól a hosszú hétvége a Skanzenben

A játékokról szól a hosszú hétvége a Skanzenben

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 17. 15:18

A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva az augusztus 20-i hosszú hétvégén logikai játékokkal, ügyességi feladatokkal, koncertekkel és kézműves programokkal is várja a látogatókat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A játékokról szól a hosszú hétvége a Skanzenben Tovább
Nyitott műtermek, séták, koncertek és filmvetítés az ArtKert összművészeti fesztiválon

Nyitott műtermek, séták, koncertek és filmvetítés az ArtKert összművészeti fesztiválon

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 10. 14:28

A harmadik ArtKertet augusztus 28. és 30. között tartják a Szentendrei Régi Művésztelepen és a MANK Galériában.

Nyitott műtermek, séták, koncertek és filmvetítés az ArtKert összművészeti fesztiválon Tovább
Augusztus utolsó hétvégéjén jön a 15. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Augusztus utolsó hétvégéjén jön a 15. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 05. 12:45

Az év nehézségein túllépve, a járványügyi helyzet rendeleteinek megfelelően tartják meg kisebb körben a jubileumi rendezvényt - közölték a szervezők.

Augusztus utolsó hétvégéjén jön a 15. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Tovább
Szúnyoginvázió: azonnali segítséget kérnek a dunakanyari polgármesterek

Szúnyoginvázió: azonnali segítséget kérnek a dunakanyari polgármesterek

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 05. 11:21

Levélben fordultak a belügyminiszterhez és a katasztrófavédelemhez, mert az eddig alkalmazott biológiai irtás nem járt sikerrel a térségben.

Szúnyoginvázió: azonnali segítséget kérnek a dunakanyari polgármesterek Tovább
Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Szentendrei Körkép+ 2020. augusztus 04. 18:39

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők - közölte a kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az új napijegy szerdától érvényes.

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban Tovább